Kursus

Borgernær forløbskoordination

Deltageren kan på baggrund af generel og specifik viden om borgerforløbet samt organisations- og systemforståelse samarbejde med borgeren om koordination af forløbet, således at borgeren oplever behandlings- og rehabiliteringsforløbet som sammenhængende.

Fakta

Navn:
Borgernær forløbskoordination
Type:
Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)
Varighed:
Uddannelsen varer 4 dage.
Adgangskrav:
Normalt ingen, dog enkelte undtagelser
Økonomi:
Ingen deltagerbetaling for AMU-kurser inden for det pædagogiske område og social- og sundhedsområdet. Andre AMU-kurser koster 208 kr. pr. dag. Mulighed for VEU-godtgørelse
FKB-nr.:
2272
Fagkode:
47820-

Målgruppe

Social- og sundhedsassistenter og eventuelt social- og sundhedshjælpere som arbejder med borgerforløb på tværs af sektorer.

Mål

Deltageren kan i respektfuldt samarbejde med borgeren og pårørende med behov for personlig støttet koordination bidrage til borgerens oplevelse af et sammenhængende forløb. Deltageren kan på baggrund af generel viden om patientforløb, herunder forløbsprogrammer og rehabiliteringsplaner, samt specifik viden om det enkelte patientforløb støtte borgeren i overgange i det videre behandlings- og rehabiliteringsforløb. Deltageren kan derudover gennem professionel dialog motivere borgeren i forløbet. Endvidere kan deltageren medvirke til at skabe sammenhæng og støtte borgeren i at sikre en hensigtsmæssig tilrettelæggelse af tiltag og aktiviteter i forløbet. Deltageren kan på baggrund af organisations- og systemforståelse samarbejde med relevante aktører i de forskellige sektorer om sammenhæng i borgerforløbet samt bidrage til at styrke samarbejdet på tværs af sektorer.

Varighed

Uddannelsen varer 4 dage.

Prøve

Der er en skriftlig prøve til uddannelsen

Økonomi

På det pædagogiske område og social- og sundhedsområdet er der ingen deltagerbetaling. Andre AMU-kurser koster som regel et mindre beløb.

Deltagerbetalingen afhænger i øvrigt af din uddannelsesbaggrund. I nogle tilfælde kan den bortfalde.

Du kan søge VEU-godtgørelse til at dække tab af arbejdsindtægt, hvis du opfylder betingelserne.

Se Økonomi under AMU.

Kvalifikationsniveau

Kurserne er placeret på niveau 4 i den danske kvalifikationsramme for livslang læring. Kvalifikationsrammen går fra niveau 1-8 og definerer det forventede udbytte af undervisningen. Læs mere om Kvalifikationsniveau for voksenuddannelser