Kursus

Omsorgsarbejdet med ældre i leve- og bomiljøer

Formålet med uddannelsen er, at deltagerne opnår viden om de socialpædagogiske tilgange til arbejdet i leve- og bomiljøer.

Fakta

Navn:
Omsorgsarbejdet med ældre i leve- og bomiljøer
Type:
Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)
Varighed:
Uddannelsen har en varighed på 4 dage.
Adgangskrav:
Normalt ingen, dog enkelte undtagelser
Økonomi:
Ingen deltagerbetaling for AMU-kurser inden for det pædagogiske område og social- og sundhedsområdet. Andre AMU-kurser koster 208 kr. pr. dag. Mulighed for VEU-godtgørelse
FKB-nr.:
2885
Fagkode:
44784-

Målgruppe

Deltagerne skal have arbejdserfaring fra leve-bo-miljøer for ældre eller lignende.

Mål

Deltageren kan skabe et hverdagsliv sammen med beboerne med baggrund i beboernes livshistorie. Deltageren kan medvirke til, at aktiviteter i og uden for leve- og bomiljøerne bliver tilpasset beboernes muligheder og behov. Deltageren kan støtte beboernes mestringsevne og anvende anerkendende og værdsættende arbejdsmetoder i forhold til beboerne, deres pårørende og andre samarbejdspartnere. Deltageren kan arbejde i forhold til de lokalt besluttede rammer og det lovmæssige grundlag derfor.

Varighed

Uddannelsen har en varighed på 4 dage.

Prøve

Der er en skriftlig prøve til uddannelsen

Økonomi

På det pædagogiske område og social- og sundhedsområdet er der ingen deltagerbetaling. Andre AMU-kurser koster som regel et mindre beløb.

Deltagerbetalingen afhænger i øvrigt af din uddannelsesbaggrund. I nogle tilfælde kan den bortfalde.

Du kan søge VEU-godtgørelse til at dække tab af arbejdsindtægt, hvis du opfylder betingelserne.

Se Økonomi under AMU.

Kvalifikationsniveau

Kurserne er placeret på niveau 3 i den danske kvalifikationsramme for livslang læring. Kvalifikationsrammen går fra niveau 1-8 og definerer det forventede udbytte af undervisningen. Læs mere om Kvalifikationsniveau for voksenuddannelser