Kursus

Aktivering og sygdomsforebyggelse hos ældre

Deltagerne kan med vægt på den forebyggende indsats varetage bistands-, pleje- og omsorgsopgaver hos ældre borgere. Uddannelsen indgår som en selvstændig uddannelse i social- og sundhedsområdets efteruddannelsesstruktur for social- og sundhedshjælpere.

Fakta

Navn:
Aktivering og sygdomsforebyggelse hos ældre
Type:
Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)
Varighed:
10 dage
Adgangskrav:
Normalt ingen, dog enkelte undtagelser
Økonomi:
Ingen deltagerbetaling for AMU-kurser inden for det pædagogiske område og social- og sundhedsområdet. Andre AMU-kurser koster 208 kr. pr. dag. Mulighed for VEU-godtgørelse
FKB-nr.:
2885
Fagkode:
42678-

Målgruppe

Social- og sundhedshjælpere, beskæftigelsesvejledere og andre ansatte i primærkommunerne med tilsvarende kvalifikationer, f. eks sygehjælpere og hjemmehjælpere med efteruddannelse.

Mål

Med baggrund i egne praksiserfaringer kan deltagerne i den daglige kontakt tage udgangspunkt i den ældre borgers kulturelle baggrund. De kan arbejde ud fra en ældrepædagogisk synsvinkel på en sådan måde, at den ældres selvbestemmelse og aktive medvirken er størst mulig. Deltagerne kan derved aktivere den ældre borger fysisk, psykisk og socialt med henblik på at forebygge svækkelse og isolation, herunder genkende og reagere hensigtsmæssigt i mødet med den ældre borger i den sorg og krise, der er afledt af aldringen.

Varighed

10 dage

Prøve

Der er en skriftlig prøve til uddannelsen

Økonomi

På det pædagogiske område og social- og sundhedsområdet er der ingen deltagerbetaling. Andre AMU-kurser koster som regel et mindre beløb.

Deltagerbetalingen afhænger i øvrigt af din uddannelsesbaggrund. I nogle tilfælde kan den bortfalde.

Du kan søge VEU-godtgørelse til at dække tab af arbejdsindtægt, hvis du opfylder betingelserne.

Se Økonomi under AMU.

Kvalifikationsniveau

Kurserne er placeret på niveau 3 i den danske kvalifikationsramme for livslang læring. Kvalifikationsrammen går fra niveau 1-8 og definerer det forventede udbytte af undervisningen. Læs mere om Kvalifikationsniveau for voksenuddannelser