På uddannelsen lærer du at slagte og at partere og udbene kød.
Du får erfaring med de forskellige processer og rutiner, der bruges på et slagteri. Du lærer at bruge de hjælpemidler, der findes på slagteriet, så du ikke selv skal tumle med de store dyr og slagtekroppe. Du lærer også om kvalitetskontrol og hygiejne.
De danske slagterier eksporterer en stor del svinekød til mange forskellige lande. Derfor skal du lære at udskære kødet og forarbejde det fx med salt eller røg, så det passer til de forskellige markeder.
Uddannelsens trin og specialer
Du kan afslutte som slagter (trin 1) eller med speciale som forædler, svineslagter eller kreaturslagter (trin 2).
- Slagter: Du lærer de almindelige opgaver i forbindelse med svineslagtning. Du lærer også om sikkerhed og hygiejne.
- Forædler: Du lærer bl.a. at fremstille saltede, kogte og røgede kødvarer, og du får kendskab til forskellige konserveringsmåder.
- Svineslagter: Du lærer om alle forhold omkring svineslagtning, herunder at vurdere produktionsformer og optimere produktionen.
- Kreaturslagter: Du lærer okseslagtningens forskellige opgaver, fx at klassificere dyrene samt at planlægge og foretage slagtningen.