PrintHeader
UddannelsesGuiden bruger cookies for at få sitet til at fungere og til at måle trafik.
Du kan altid slette cookies fra ug.dk igen.

Sygeplejerske

 • tip

  Send siden

  Der er sket en fejl..

  - Udfyld venligst din e-mail adresse.- Udfyld venligst modtagers e-mail adresse.

   
   
   
 • Print siden
 • Læs siden

Professionsbacheloruddannelse

Sygeplejerske

På uddannelsen til sygeplejerske lærer du at give professionel sygepleje - herunder at tale med syge mennesker og deres pårørende.

Du får undervisning i en række teoretiske fag, som giver dig de nødvendige redskaber til at kunne udføre den praktiske del af jobbet. Du bliver bl.a. undervist i folkesundhedsvidenskab samt sygeplejebegreber og -modeller. Ligeledes lærer du håndteringen af begreber som død, angst og smerte.

Som sygeplejerske finder du typisk job på hospitaler, på plejehjem og i kommunernes hjemmepleje og ældrecentre eller hos de praktiserende læger. Ligeledes er der mulighed for at arbejde for humanitære organisationer i verdens brændpunkter.

Fakta

Navn: Sygeplejerske

Type: Professionsbacheloruddannelse

Varighed: 3½ år

Adgangskrav: Gymnasial eksamen eller fire enkeltfag + erhvervserfaring eller social- og sundhedsuddannelsen + specifikke adgangskrav

Økonomi: SU

Mød en ...

Mød en...
Hjemmesygeplejerske
Pia Bro Nielsen er 51 år og uddannet sygeplejerske. Hun arbejder som hjemmesygeplejerske i Viborg Kommune.

Mød en ...

Mød en...
Leder af plejehjem
”Ledelse handler jo bl.a. om at gøre medarbejderne mere selvhjulpne. Det glæder mig enormt, når de udvikler sig. De gør en forskel hver eneste dag, fordi der er brug for dem. De er meget stolte over deres arbejde.”

Mød en ...

Mød en...
Operationssygeplejerske
Anne har fundet sit drømmejob på dagkirurgisk afdeling. Men inden hun fandt det, arbejdede hun som sygeplejerske i Norge – og så tog hun tre år på kunstakademiet for at blive keramiker.

Mød en ...

Mød en...
Sygeplejerske på medicinsk afdeling
Christina Fuglevig, 25, havde aldrig brudt sig om hverken hospitaler eller syge mennesker. Men da hun efter gymnasiet fik job i hjemmeplejen, kom hun på andre tanker.

Mød en ...

Mød en...
Sygeplejerske
Jobbet som sygeplejerske på intensiv-afdelingen på Frederiksberg Hospital kan være hårdt med skiftende arbejdstider og patienter med barske skæbner.

Se videofilm og læs mere om uddannelsen på www.hvidzone.dk.