PrintHeader
UddannelsesGuiden bruger cookies for at få sitet til at fungere og til at måle trafik.
Du kan altid slette cookies fra ug.dk igen.

Socialrådgiver

 • tip

  Send siden

  Der er sket en fejl..

  - Udfyld venligst din e-mail adresse.- Udfyld venligst modtagers e-mail adresse.

   
   
   
 • Print siden
 • Læs siden

Professionsbacheloruddannelse

Socialrådgiver

Som socialrådgiver arbejder du professionelt med de sociale problemer, mennesker kan støde på gennem livet. Du skal kunne kommunikere med forskellige typer af mennesker.

På uddannelsen lærer du om socialpolitik, arbejdsmarkedspolitik, organisation, økonomi, lovgivning og juridisk metode. Du skal kunne sætte dig ind i samfundsmæssige og juridiske problemstillinger og finde løsninger for den enkeltes problemer på baggrund af din viden.

Socialrådgivere arbejder primært i stat og kommune, men kan også være ansat i fx faglige organisationer. Dine arbejdsområder kan variere meget, men du vil typisk arbejde med børn, unge eller familier. Andre områder kan være integration eller problemstillinger inden for kriminalforsorgen.

Uddannelser der ligner

Mød en ...

Mød en...
Dagtilbudskonsulent
Marie Jørgensen er 62 år og uddannet børnehavepædagog. Hun er ansat i Kalundborg Kommune som konsulent i de kommunale dagtilbud.

Mød en ...

Mød en...
Familieplejekonsulent
”Det er meget vigtigt for børn - når de nu er anbragt - at der kommer en voksen og taler med dem, om hvordan de har det. Så de kan føle, at de ikke er glemt.”

Mød en ...

Mød en...
Familiesagsbehandler
Pia Dyrbye er 52 år. Hun har en kontoruddannelse efterfulgt af uddannelsen til socialrådgiver.

Mød en ...

Mød en...
Integrationskonsulent
Bettina Lundum Sørensen, 46 år, er uddannet HK’er, og havde efter en del år lyst til andre udfordringer. Hun flyttede tilbage til Danmark efter nogle år på Grønland og begyndte som sagsbehandler i en kommune på Ydelseskontoret.

Mød en ...

Mød en...
Jobkonsulent
Annette Grøn ønskede sig tilbage til et fast geografisk arbejdssted med kolleger og til igen at arbejde med målgruppen 18-25-årige. Det kunne hun opnå ved at blive jobkonsulent.

Mød en ...

Mød en...
Socialrådgiver på hospital
For Kathrine kom beslutningen om at blive socialrådgiver ikke med det samme. Hun arbejdede i nogle år med forskelligt kontorarbejde og var også ude at rejse et år.

Mød en ...

Mød en...
Sagsbehandler, social og sundhed
Gitte Sjøgren er 52 år og uddannet kommunal assistent. Desuden har hun taget en række kurser inden for psykiatri. Hun arbejder som sagsbehandler i Fredrikssund Kommune.

Mød en ...

Mød en...
SSP konsulent
”Jeg er den, der skal have det forkromede overblik over byen, idet jeg er den eneste fuldtidsansatte og har SSP som et fuldtidsområde.”