PrintHeader
UddannelsesGuiden bruger cookies for at få sitet til at fungere og til at måle trafik.
Du kan altid slette cookies fra ug.dk igen.

Politibetjent

 • tip

  Send siden

  Der er sket en fejl..

  - Udfyld venligst din e-mail adresse.- Udfyld venligst modtagers e-mail adresse.

   
   
   
 • Print siden
 • Læs siden

Politi og forsvar

Politibetjent

For at blive uddannet til politibetjent skal du ansættes og uddannes i politiet. Uddannelsen veksler mellem undervisning på Politiskolen i København og praktik på en politistation.

Undervisningen på politiskolen er tematiseret og tager udgangspunkt i cases, hvor en række problemer skal løses. Der undervises i både politiorienterede fag og i almene fag. Du får bl.a. viden om polititeori, udenrigstjeneste, kriminologi samt identifikation af narkotika. På den almene del undervises du i fx strafferet, psykologi, personaleforhold og ledelse.

Som uddannet politibetjent har du mulighed for at søge ind hos de forskellige enheder i politiet. Det kan bl.a. være inden for beredskab og efterforskning. Du har også mulighed for at søge ind hos nogle af de specialafdelinger, som ligger under Rigspolitiet.

Fakta

Navn: Politiets Grunduddannelse

Andre betegnelser: Professionsbachelor i politivirksomhed

Type: Politi og forsvar

Varighed: 3 år

Adgangskrav: Fyldt 21 år, dansk statsborger, kørekort, helbredsattest, gymnasial uddannelse, erhvervsuddannelse eller tilsvarende

Økonomi: SU i skoleperioder, løn i praktikperioder

Mulige job

Uddannelser der ligner

Mød en ...

Mød en...
Politiskoleelev
Vold, tyverier og optøjer er ikke det eneste, som 23-årige Kirstine Mathiesen skal lære at takle som politiskolelev på Politiskolen i København.